Att Prenumerera på Snus

Snusprenumeration – vad är det?

Snus har förädlats under en lång tid men det grundläggande innehållet är detsamma som det såg ut i början av 1800-talet enligt Lena Hellqvists publikation.

Hur snuset säljs har dock förändrats radikalt. Enligt en artikel har konsumenterna gått från att köpa snus i butik till att köpa snus på nätet, vilket är en växande marknad för varje år som går, det är upp till 18 % av männen i Sverige som brukar snus dagligen enligt Jenny Hansson. Under den senaste perioden har också konsumenterna börjat efterfråga snusprenumerationer. Att lägga nya beställningar på sitt snus månad efter månad blir lätt tröttsamt. En snusprenumeration förenklar denna process avsevärt.

”man enklast likna detta vid en matkasse”

För de som inte vet vad en snusprenumeration är kan man enklast likna detta vid en matkasse där kunderna får sina matkassar hemlevererade. Ett upphävt exportförbud av snus, som frekvent diskuteras i riksdagen, skulle i förlängningen också kunna leda till prenumerationer ut till den europeiska marknaden.

 Att prenumerera på snus

Först ut på den svenska marknaden var aktören Snusprenumeration.se som lanserades redan under sommaren 2012. Genom en prenumeration på snus kan kunderna själva bestämma vilken sort samt hur många snusdosor som de önskar få hemlevererade varje månad.

 ”en snusare en prilla under läppen i genomsnitt 75 % av sin vakna tid”

Genom smarta förpackningar skickas snusprenumerationen rakt ner i kundernas brevlådor. Detta är också ett bra alternativ för de personer som önskar sluta röka.  Enligt Hans Gilljam, är snus mindre skadligt än exempelvis rökning.  Det är kanske av denna anledning snus konsumtionen samt efterfrågan av prenumerationslösningar har ökat under den senaste tiden.  Förre förbundskaptenen i simning Hans Chrunak använde även snus som rökavvänjning, enligt tidigare nämnda artikel är Chrunak bara en av många som genomfört denna resa.

 

Regelbundna prenumerationer av snus ger även ett mycket billigare pris på snuset

En stor fördel för de personer som använder snus som njutningsmedel är det breda utbud som en prenumeration kan erbjuda. För snusare är det en enorm möjlighet att kunna prenumerera på vilket snus man vill oavsett vart i Sverige man bor. De flesta fysiska butiker som säljer snus beställer oftast hem ett mindre utbud med de mest populära varumärkena då snus är en färskvara. Enligt forskning av Gunilla Bolinder har en snusare en prilla under läppen i genomsnitt 75 % av sin vakna tid, och efterfrågan på färskt snus är något som ökar hos den medvetne snusaren. Regelbundna prenumerationer av snus ger även ett mycket billigare pris på snuset än när jämfört med att inhandla sitt snus dosa för dosa. Det är mer regel än undantag att en stock snus blir billigare för användarna en tio stycken dosor köpta vid olika tillfällen.

 

Likt Spotify’s prenumerationstjänst på musik kan man även med en snusprenumeration pausa sin prenumeration. Detta är fördelaktigt vid exempelvis resor utomlands, semestrar i sommarstugan etc. Med ett enkelt knapptryck kan snusprenumerationen startas igång igen. Välkommen in till oss på Snusogram för att prova på en snusprenumeration.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Nödvändiga fält är markerade *